Open modelbouw dag; een mini Madurodam

Terug naar overzicht
Datum zo 24 sep. Locatie Oude verkeerspark
Groenhofstraat 36A
Hengelo

Open modelbouw dag; een mini Madurodam

Zondag 24 september heeft modelbouw vereniging de Nijverheid (MBVDN) wederom een open dag op hun eigen verenigingsterrein. Het is het 5-jarige jubileum op deze nieuwe plaats, voorheen was de vereniging gevestigd bij het Tuindorpbad

Mini Madurodam

Er zijn vele schepen, trucks, graafmachines, trekkers en andere kleinere voertuigen te zien, alles RC bestuurd (Remote Controlled). De meeste rijdende voertuigen zijn 1:14 schaal, de schepen variëren van veel groter tot veel kleiner. Sinds 5 jaar zit de vereniging op het oude verkeerspark, vlak achter de Breemarsweg, aan de Groenhofstraat 36A, aan de overkant van de beek. Dit terrein wordt omgebouwd tot een mini Madurodam, met zoveel mogelijk blijvende gebouwen, wegen, bruggen, sluizen en zandverwerking installaties. Volgend jaar is de containerhaven een feit en alles is ingericht met natuurlijk groen.

De tuin-fanaten creëren groenstroken met kleine boompjes, veel vetplantjes, alles om het geheel aan te kleden. Op de open dag rijden er tientallen voertuigen rond (trucks, opleggers, tractors, graafmachines e.d.), wordt er zand afgegraven, gereinigd en getransporteerd, is er een varende pont, een scheepslift en vele gebouwen. Een lust voor het oog en voor de bezoekers geheel gratis om langs te komen van 10.00-16.00. Wil je de club ondersteunen, neem dan een kopje koffie, een broodje of iets anders lekkers.

Donker varen

En heel bijzonder; zaterdagavond 23 sept, van ongeveer 18.00 tot 22.00, rijden en wordt er in het donker gevaren, al zal iedereen verbaasd zijn hoeveel verlichting er ondertussen is. Een draaiende vuurtoren, vele gebouwen, maar natuurlijk ook alle modellen zijn voorzien van verlichting. Zelfs diverse wegen en parkeerplekken ( voor de modellen) zijn in het klein voorzien van straatverlichting.

Ook de zaterdag avond is voor toeschouwers gratis, niets weerhoudt je ervan om langs te komen en dit kleine modelparadijsje de aanschouwen!

Wil je met je eigen model varen of rijden, dan vragen we een bijdrage voor het onderhoud van het terrein van 3 euro, in ruil voor 1 gratis kop koffie/thee

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.