Eigen(zinnige) Tuinen in Hengelo

Terug naar overzicht
Datum za 02 jul. Locatie Verschillende locaties in Hengelo

Eigen(zinnige) Tuinen in Hengelo

Hengelose Tuinliefhebbers stellen hun tuin open voor anderen op zaterdag 2 juli a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Guusje Beverdam, Steenbakkersweg 18, 7553 EJ

De jaren tellen en daarmee verdwijnt toch een beetje mijn energie! Het kost moeite om de tuin meer los te laten, dat zorgt voor meer verwildering. Goed voor het milieu en de biodiversiteit, eigenlijk valt het prima samen, zeker in deze tijd! Het ziet er prachtig bloemrijk uit, het wordt ieder jaar meer NATUUR tot groot genoegen van alles wat vliegt, kruipt en zwemt! Toch ook nog een perkje geadopteerd van de gemeente voor weidebloemen: van grijs naar groen! Doe er je voordeel mee!

Wim ten Vaarwerk, Loweg 84 7553 DD

Het is geen grote tuin, maar als je hier rondkijkt zie je dat er veel mogelijk is. Het is een Chinees-Japans geïnspireerde tuin. Nagebootste natuur dus. Hier en daar versterkt met bonsai. Een klaterend beekje in de tuin maakt het af. Dat is niet alleen mooi maar ook rustgevend. Je hoort alleen nog de waterval. Kijken en luisteren dus! Van harte welkom.

Louise Huethorst, Steenrietweg 18, 7552 BB

"De wisteria is een gezichtsbepaler van mijn achtertuin. Zij is op leeftijd (50 +) en ‘mevrouw’ heeft een naam: Daphne (van Apollo en Daphne).
In de voortuin staat een huwelijksboom, Goethes Ginkgo Biloba. Mede dankzij de tuinhaard kun je in alle seizoenen op 30 permanente zitplaatsen gaan zitten; om te kijken of te staren in de vijver; om te lezen, te praten, te eten, te relaxen. Dit is een geweldig voorbeeld van hoe rijk een schaduwtuin kan zijn. Iemand noemde het ‘een avontuurlijke droomtuin’. Wees welkom en wat vindt u ervan?"

Ans Nijhof en Jaap Hellemans, Drieneresweg 130, 7552 PD

(langs winkelcentrum Groot Driene het buitengebied inrijden - de tweede boerderij aan de rechterkant)
"Welkom in ons paradijs: een boerderij uit 1880 met een nog grotendeels in originele staat verkerend Twents erf met hoge eiken, hulst, vlier en meidoornheggen. Met een simpele bloementuin die het hele jaar door in bloei staat en een nog maar pas opnieuw ingerichte moestuin in de oude appelhof. Komt d’r ‘s achterhen kiek’n , de koffie en de thee staan klaar."

Marianne en Gerard Van den Berg, Anna Bijnsstraat 54, 7552 ND

"Het huis heeft een binnentuin, patio zoals men dat noemt, en we hebben een romantische voortuin, waarin we ook heerlijk kunnen zitten.
In de patiotuin zijn het vooral blauw/paarse kleuren en rood. De voortuin is roze gekleurd met hier en daar een beetje wit."

Janny de Jong, Belgradostraat 60, 7559 CK

Een verrassing in een woonwijk, waarvan vorige bezoekers zeiden: nooit geweten, dat hier zo’n ruimte is. Een tuin met twee vijvers, een paradijsje voor kikkers, vogels en insecten. De voormalige moestuin is omgetoverd in een gazon met een bloeiende border. Naast een rozentuin krijgen ook wilde planten de ruimte om te groeien, zo ontstaat een bont geheel. Kom kijken in dit stukje Hengelo.

’t Roer Om, Levantstraat 102, 7559 CE (ingang Belgradostraat)

"De tuin van ’t Roer Om, (een gemeenschappelijke tuin) is een ‘eigenzinnige tuin’ die beantwoordt aan ons doel: eenzaamheid voorkomen, want het is er heerlijk toeven en ontspannen voor onze bewoners. Daarom willen we onze tuin ook graag aan bezoekers laten zien. Niet alleen de tuin, maar ook de woongroep willen we graag promoten.

Daarom houden we gelijktijdig ‘Open Dag’ om belangstellenden volledig te informeren over groepswonen in ’t Roerom. De koffie/thee staat klaar van 10 tot 17 uur. Welkom bij ’t Roer Om!"

Irma en Herman Olthof, Deurningerstraat 222, 7557 HM

"Een pijpenla, dat is onze romantische tuin. Lang, smal en nooit af! Met zitjes, doorkijkjes en vooral verassend door datgene wat achter ons huis mogelijk is.
Een jonge nothofagus Antarctica en fruitbomen, vaste planten, een biologische moestuin en kleinfruit, een kippenhok en kleine vijver met goudwindes. Nieuwsgierig geworden? Kom genieten. U bent van harte welkom!"

4 Tuinen aan de Godfried Bomansstraat nummers 114, 116, 118 en 120

Aan de rand van de wijk Groot Driene hebben 4 bewoners uit een rij van 6 eengezinswoningen ervoor gekozen om hun achtertuinen aan elkaar te koppelen. Elke bewoner heeft een eigen privacy plek, de overige tuindelen liggen open. Hierdoor hebben de bewoners ruime zichtlijnen op elkaars tuin als ook op het aangrenzende, authentieke landschap van Drienerlo.

Hilco ter Heide, Horstweg 32, 7555 VT

De tuin meet 2500 m2. De voortuin is eerbetoon aan Gerrit Rietveld met een rechthoekige vijver met uitsluitend witte bloemen. Ook de borders hebben uitsluitend witte bloemen. De kleur wit is gekozen omdat het zwart wit van de woonkamerinrichting via het overdekte terras overloopt in de tuin.
Achter zijn meerdere bonte borders met twee vijvers en enkele typerende oude bomen en uiteraard het “onmisbare” gazon. LET OP: Deze tuin is ook op zondag 3 juli geopend

Gerard en Hanny Lansink, Populierenweg 14, 7556 HC

"Een ouderwets gezellige stadstuin met veel kleur en leuke hoekjes. Er zijn geen nieuwe materialen gebruikt! Onze andere hobby’s, laten horen van gezellige muziek en een winkeltje met brocante zijn op de open tuindag ook te vinden in onze tuin. Wees welkom."

Harmien Menkveld, Babcockstraat 26, 7553 TE

"Toen ik hier kwam wonen, zag ik alleen maar tegels en bielzen. Dat moet er allemaal uit, was mijn eerste gedachte. Maar na een jaar aanzien ben ik de verharding als een ruime binnenplaats gaan ervaren, die mij veel bewegingsruimte geeft. Langzaamaan is deze ruimte omgeven door heemplanten, kruiden, fruitbomen (laag en halfstam), groenten, bosplanten, stinzenplanten, gecultiveerde planten en de door de vogels geliefde krentenboompjes, lijsterbes en vlier. Een groene buffer achter in de tuin vormen de hoge dennenboom en de twee oude taxussen."

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.