Datum zo 05 jun. Locatie Heemtuin Weusthag
Alphenstraat 15A
7556 JT Hengelo

Open Zondagen Heemtuin Weusthag: thema Dieren in de tuin

Een heemtuin wordt in de eerste plaats aangelegd om allerlei wilde planten uit eigen land te laten zien. Maar met die planten komen ook allerlei dieren mee en daar kan je in juni voorbeelden van zien tijdens de Open Dagen. Er zijn dieren in het water, er zitten dieren in de grond en er vliegen dieren door de lucht. Met een schepnetje kunnen de waterdiertjes worden opgevist. En natuurlijk kun je altijd naar het Beleefbos naast de Heemtuin.

Dag van het Gebouw & Landelijke Slootjesdag

En 12 juni wordt helemaal een bijzondere zondag: dan is van 11.00 tot 16.00 uur de Dag van het Gebouw (over het te bouwen Natuureducatiecentrum) en ook nog de Landelijke Slootjesdag van het IVN: kom jij ook schepnetten?

Deze dag is het extra gezellig in de Heemtuin: er is uitleg over de verschillende thematuinen, verkoop van IVN-producten, rondwandelingen met gids, stands van gemeente, Gildebor, Vrienden van het Weusthag, VSO ’t Korhoen (die het Beleefbos als vaste praktijk locatie heeft), een imker geeft uitleg over de bijen, scouting St. Christoffel toont haar mogelijkheden in het Beleefbos, Verhalenkraal vertelt in het kleine amfitheater annex Tiny Forest, Franky’s IJs, muziek en een hapje en drankje.

Heemtuin Weusthag

In Heemtuin Weusthag vind je een beeld van de Twentse natuur van vroeger en nu. De Heemtuin kan altijd nog vrijwilligers gebruiken! Samen werken in de natuur is fijn en ontspannend. Lijkt het je leuk om te helpen? Neem dan contact op met secretaris@ivnhengelo.nl

De Heemtuin is ook open op dinsdagmorgen van 9.00-12.00 uur, woensdagavond van 19.00-21.00 uur en natuurlijk ook op afspraak. Het Beleefbos is altijd open.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.