Opening Désanne van Brederode van de expositie 'Catharsis'

Terug naar overzicht
Datum zo 26 feb. Locatie Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Opening Désanne van Brederode van de expositie 'Catharsis'

Désanne van Brederode opent tentoonstelling 'Catharsis' op 26 februari om 12.00 uur in de Waterstaatskerk

> Inleiding

Wanneer heb jij de boel bij jezelf opgeschud om verder te kunnen? En wat moeten we samen ‘schoonmaken’ om perspectief op een beter leven te houden? Deze en andere vragen komen aan bod in de tentoonstelling Catharsis, die van 26 februari t/m 10 april 2023 van 13.30 – 16.00 uur op woensdag en zaterdag te bezoeken is in de Waterstaatskerk in Hengelo. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 26 februari om 12.00 uur door Désanne van Brederode, filosofe en schrijfster m.m.v. Rosa Berman - violiste en performer.

> Kunstenaars

In de tentoonstelling zijn werken te zien van Johan Bruinenberg, Gertie van Nuenen, Paul Hoebee, Gerrie Lulof, Merit de Jong, Hiske Loomans-de Sonnaville, Gonda Steffens, Árpád Szombathelyi, Martha Lucía Inagán, Jannemiek Tukker, Annika Lochtman en Renata de Frankrijker.

> Stil staan

De tentoonstelling Catharsis is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hengelo/ Kunstcommissie Waterstaatskerk in samenwerking met medecurator Ricardo Liong-A-Kong. Binnen de kerk bestaat een rijke traditie van stil staan bij het leven dat je leidt, zeker in de vastentijd, ook wel de veertigdagentijd. De voorbereiding begint op Aswoensdag en eindigt met het Paasfeest. De traditie van volledig vasten is steeds minder in zwang. Maar tijd voor bezinning wordt steeds belangrijker. Beeldende kunst kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis. Vrijwillige bijdrage.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.