Datum zo 01 mei Locatie Oyfo Kunstpodium
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Opening Oyfo Kunstpodium

Zondag 1 mei opent Oyfo Kunstpodium om 14.00 uur officieel haar deuren. Te zien is de unieke samenwerking tussen de kunstenaars Mariska de Groot en Mike Rijnierse in hun geluidsinstallaties BROM en Piano / Forte.

Voormalig kunstpodium Zaal Zuid gaat vanaf nu verder onder de naam Oyfo Kunstpodium. Oyfo Kunstpodium staat voor inspiratie, ontmoeting, kennisuitwisseling en een frisse blik. Ontwikkelingen op regionaal en landelijk niveau worden in zowel solo- als groepstentoonstellingen onder de aandacht gebracht. Het kunstpodium sluit nauw aan bij Oyfo Techniekmuseum.

Opening

Oyfo Kunstpodium en de geluidsinstallaties worden op zondag 1 mei a.s. om 14.00 uur officieel geopend door Wethouder van Cultuur, Bas van Wakeren.

Ter gelegenheid van de opening heeft Oyfo Kunstpodium Mariska de Groot gevraagd om als gastcurator op te treden. De Groot heeft voorgesteld om het werk Piano/Forte van Mike Rijnierse (in samenwerking met Rob Bothof), samen met haar installatie BROM te presenteren. De Groot en Rijnierse bespreken tijdens de opening in een kunstenaarsgesprek hun werk en de samenwerking.

Tentoonstellingen

De geluidsinstallatie BROM van Mariska de Groot, afgelopen seizoen al te zien bij Oyfo, is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en toont een compositie van wisselende toonsoorten die aangestuurd worden door de techniek die in een bromtol aanwezig is. De tentoonstelling Piano/Forte van Mike Rijnierse en Rob Bothof is klanksculptuur waarin twee kale pianoharpen als slingers in de lucht zwaaien. De opstelling van de twee geluidswerken maakt dat deze ook op elkaar inwerken en beïnvloeden. De Groot en Rijnierse hebben op basis hiervan een nieuwe geluidscompositie gemaakt waarmee de beide werken een onderlinge relatie aangaan. Beide geluidsinstallaties zijn t/m 28 augustus 2022 te bezoeken.

Bezoek Oyfo

Een bezoek aan Oyfo Kunstpodium is gratis. Indien er ook een bezoek wordt gebracht aan Oyfo Techniekmuseum, dan gelden daarvoor de entreevoorwaarden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.