Oratorium Messiah van G.F Händel

Terug naar overzicht
Datum za 01 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Oratorium Messiah van G.F Händel

De Twentse Christelijke Oratorium Vereniging (TCOV) voert het Oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel uit. De Messiah is een engelstalig Oratorium. Het vertelt, met teksten uit het Oude- en het Nieuwe Testament, over de dood, opstanding, hemelvaart en wederkomst van Chris-tus. Händel schreef het twee uur durende werk in slechts 24 dagen. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd in Dublin in 1742.De uitvoerenden zijn de solisten Judith Hoffmann, Carina Vinke, Marcel Reijans en Mitchell Sandler, het Twents Concertkoor TCOV en het Nederlands Begeleidings Orkest. De algehele leiding is in handen van Eric Kotterink.

Messiah

Messiah (HWV 56), is een oratorium van Georg Friedrich Händel, gecomponeerd in 1741 en voor het eerst uitgevoerd in 1742 in Dublin. Het werk, dat in de meeste gevallen iets minder dan tweeënhalf uur duurt, wordt, met name in de Angelsaksische landen, vooral rond de kerst uitgevoerd, maar ook wel in de paastijd. De compositie is door de componist in de loop der tijd op onderdelen gewijzigd.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 25,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.