Dans

Pink Portal

Terug naar overzicht
Datum do 26 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Pink Portal

Pink Portal is de volgende stap in de lijn van feministische vrouwenvoorstellingen van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Het wordt een informatieve, grappige maar ook emotionele voorstelling over het lichaam van de vrouw. Van haar eerste menstruatie tot haar overgang. Met Pink Portal maakt Moisio een informatieve, grappige maar ook emotionele voorstelling over het lichaam van de vrouw – van haar eerste menstruatie tot de overgang. Met een cast van vrouwen van diverse leeftijden zocht ze naar de verschillende manieren waarop er naar het vrouwenlichaam is gekeken vanuit eeuwenlange controle, met schaamte en censuur. Hoe kan die onderdrukkende blik worden omgezet in positieve gevoelens, in kracht en energie? Moisio wil elke vrouw – of degene die zich als vrouw identificeert – oproepen om op te komen voor haar lichaam en seksualiteit, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond of sociale status. Inleiding Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces. Tip!Bestel de Danspas voor slechts €107,50.

Cecilia Moisi

De gerenommeerde Finse Cecilia Moisio (1978) is prijswinnend choreograaf, regisseur en performer gevestigd in Nederland sinds 1997. Cecilia danste jarenlang bij Dansgroep Krisztina de Châtel en later bij WArd/waRD – Ann Van den Broek werd een van de meest eclectische dansers van de Nederlandse dansscene. Haar meer dan 28 werken zijn uitgevoerd in meer dan 16 landen wereldwijd. Haar dansfilm SHE/HER heeft prijzen gewonnen op het Chicago Feminist Film Festival, het Dance Film Festival in Boedapest en het Stories We Dance festival in Genua, Italië. Sinds 2016 produceert ze haar werk onder haar eigen stichting 'Stichting Cecilia Moisio'.Moisio noemt zichzelf een ‘psychologisch activist’. Ze maakt voorstellingen die commentaar geven op mistanden in de samenleving. Ze confronteert ons met onuitgesproken taboes en gaat op zoek naar de achterliggende, vaak onbewuste motieven voor ons gedrag. Karakteristiek voor haar werk is het dynamische karakter: rauw spel en rauwe emoties in een strakke choreografie. Al eerder maakte ze feministisch getinte voorstellingen zoals OMGYES (2016), over vrouwelijke seksualiteit in de media. ‘Ik choreografeer dicht bij mezelf. Mijn stukken gaan over thema's waar ik tegenaan loop. Logischerwijs zijn dat dus vaak vrouwenzaken’, zei ze in 2018 tegen de Volkskrant.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 16,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.