Datum do 26 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

PINK PORTAL is een ode aan de plek waar we allemaal vandaan komen. Een confronterend informatieve, grappige en net zo emotionele danstheatervoorstelling over het vrouwelijk lichaam. Over ouder worden, afvallen, seksualiteit, lichaamshaar, menstruatie, het begrip 'onrein', glitterjurken, zwangerschap, sjamanisme, consent, oerkracht en goddelijkheid. The full story. Acht vrouwen, jong en oud, schijnen hun licht op de controle, kritiek, verafgoding en censuur waarmee het vrouwelijk lichaam al eeuwen te maken heeft. PINK PORTAL past in de lijn van activistische voorstellingen waarmee choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio naam heeft gemaakt. De voorstelling doorbreekt taboes over het vrouwelijk lichaam en seksualiteit en is een statement over de maatschappelijke positie van vrouwen anno nu. Moisio mixt de rauwe, ritmische, uitputtende dans in een explosieve choreografie met confronterende tekst, humor, emotionele muziek, zang, oergeluiden en jaren 40 Hollywood scenes. Inleiding Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.Tip!Bestel de Danspas voor slechts €107,50.

De gerenommeerde Finse Cecilia Moisio (1978) is prijswinnend choreograaf, regisseur en performer. Sinds 1997 is ze gevestigd in Nederland. Cecilia danste jarenlang bij Dansgroep Krisztina de Châtel en later bij WArd/waRD – Ann Van den Broek. Ze werd een van de meest eclectische dansers van de Nederlandse dansscene. Als choreograaf en theatermaker maakte ze inmiddels 28 voorstellingen die in 16 landen te zien zijn geweest. Haar dansfilm SHE/HER heeft prijzen gewonnen op het Chicago Feminist Film Festival, het Dance Film Festival in Boedapest en het Stories We Dance festival in Genua, Italië. In de (inter)nationale podiumkunstenwereld wordt ze gezien als een veelzijdige vernieuwer met een multidisciplinaire stijl. Haar werk is rauw, relativerend, psychologisch en humoristisch.Moisio noemt zichzelf een ‘psychologisch activist’. Ze maakt voorstellingen die commentaar geven op mistanden in de samenleving. Ze confronteert ons met onuitgesproken taboes en gaat op zoek naar de achterliggende, vaak onbewuste motieven voor ons gedrag. Karakteristiek voor haar werk is het dynamische karakter: rauw spel en rauwe emoties in een strakke choreografie. Al eerder maakte ze feministisch getinte voorstellingen zoals OMGYES (2016), over vrouwelijke seksualiteit in de media. ‘Ik choreografeer dicht bij mezelf. Mijn stukken gaan over thema's waar ik tegenaan loop. Logischerwijs zijn dat dus vaak vrouwenzaken’, zei ze in 2018 tegen de Volkskrant.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 18,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.