Datum za 05 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Pop-up Film Festival Twente

9 t/m 13 jarige Twentse kinderen tonen zelfgemaakte film op Pop-up Film Festival Twente

Kinderen dromen ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice. Of willen niets liever dan zelf een spannende film regisseren of filmen. In de herfstvakantie hebben acht Twentse bibliotheken, waaronder bibliotheek Hengelo, Enschede en Losser een filmprojectdag georganiseerd. Onder begeleiding van techniek- en theater professionals van Tetem, leerden de 9 t/m 13 jarigen alles over het maken van een film én het verantwoord omgaan met media.

Filmvertoning Pop-up Film Festival Twente

Na afloop van de Filmprojectdag zullen de professionals de film verder monteren inclusief geluid en special effects. De eindfilms van de deelnemers uit o.a. Hengelo worden vertoond tijdens het pop-up Film Festival Twente in Schouwburg Hengelo op zaterdag 5 november. Naast (groot)ouders/verzorgers van deelnemers van de filmprojectdagen zijn er, vanwege de grootte van de zaal, een beperkt aantal vrijkaarten voor het Pop-up Film Festival beschikbaar voor geïnteresseerden(*).

CINEKID jeugdfilm TOTEM

Na vertoning van de zelfgemaakte films wordt de jeugdfilm Totem vertoond. Totem is een Nederlandse film van regisseur Sander Burger en gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe). Ama is de dochter van een uitgeprocedeerde asielzoeker die samen met een gigantisch stekelvarken een zwerftocht maakt door Rotterdam. Totem en is de openingsfilm van Cinekid en confronteert kinderen op een fantasievolle wijze met actuele maatschappelijke thema’s.

Interactieve werken mediakunstenaars

Maar er is nog meer te zien én te doen op het Film Festival! In het MediaLab staan namelijk drie interactieve kunstwerken van professionele mediakunstenaars uit Twente. Robot-ingenieur Robin neemt je - in de media-installatie Nieuwe Verhalen van Doremiek Lamain en Karen Smid - mee naar 2050 door zichzelf en haar vogeltje te teleporteren. Ze vragen jou om creatieve oplossingen te bedenken voor grote (wereld)problemen. Ontdek alles over de planten in de Augmented Reality installatie LEAFDE van Ton Nieuwenhuis, die jou hun levensverhaal vertellen via een speciale app. Of kom in beweging en laat de media installatie ‘Mijn lijn’ van Jan Merlin Marski jouw bewegingen vertalen naar een super cool lijnenspel op een groot scherm.

Data Pop-up Film Festival

Films die gemaakt zijn i.s.m. de bibliotheken in Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal worden vertoond op:

Zaterdag 5 november van 15.45 – 18.30 uur Schouwburg Hengelo

15:45 - 16:15 u - MediaLab

16:15 - 17:00 u - Bekijken zelfgemaakte films

17:00 - 18:30 u - CINEKID jeugdfilm Totem

(*) aan te vragen bij Wencke Steggink via wencke@tetem.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Er zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar. Deze kunt u aanvragen via wencke@tetem.nl.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.