Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Pre-Games in Twente

Terug naar overzicht
Datum za 25 sep. Locatie FBK Stadion (en meer)
Kuipersdijk 46
7552 BJ Hengelo

Pre-Games in Twente

De voorbereidingen voor Special Olympics Nationale Spelen die van 10 tot en met 12 juni in 2022 plaatsvinden, zijn in volle gang. In 2022 worden 25 sporttoernooien georganiseerd in de 14 Twentse gemeenten. De organisatie verwacht ruim 3000 coaches en sporters uit heel Nederland te ontvangen.

Een logistieke operatie waar onder andere ruim 1500 vrijwilligers voor nodig zijn. Maar voordat het zover is, vinden eerst de Pre-Games plaats op zaterdag 25 september 2021! Een testmoment voor de projectorganisatie, organiserende verenigingen, vrijwilligers en deelnemers binnen vier takken van sport.

Naast de mini variant van de openings- en sluitingsceremonie in het FBK-Stadion, worden de sporten hockey, atletiek inclusief racerunning, voetbal en zwemmen afgewerkt op deze zaterdag. De verenigingen VV Haaksbergen en HSC ’21 (voetbal), MPM Hengelo (atletiek), HC Twente (hockey) en ZPC-Het Ravijn (zwemmen) staan aan de lat om deze dag sporttechnisch in goede banen te leiden.

Iedereen kan meedoen

Zoals de vlag er nu bijhangt, is publiek toegestaan. Uiteraard zal de organisatie rekening houden met de dan geldende corona maatregelen. Meedoen aan de Pre-Games is gratis en mogelijk vanaf 8 jaar voor sporters met een verstandelijke beperking uit de provincie Overijssel, Gelderland en Limburg. In tegenstelling tot de Nationale Spelen is een lidmaatschap van een vereniging geen vereiste om deel te nemen aan de Pre-Games. De coaches en begeleiders kunnen de sporters tot 1 september 2021 inschrijven via de website van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022.

Programma met publiek

De openingsceremonie staat om 9:00 uur op het programma in het FBK Stadion in Hengelo. Deze ceremonie is voor de sporters en coaches die deelnemen aan atletiek en racerunning, voetbal en hockey. In verband met de reistijd en het wedstrijdschema, hebben de zwemmers een eigen openings- en sluitingsceremonie in het Ravijn in Nijverdal.

Om 11:00 uur starten de verschillende sportwedstrijden op de verschillende sportlocaties in Twente. De hockeyers geven acte de présence op de velden van HC Twente in Hengelo. Atletiek, inclusief het nieuwe onderdeel racerunning, wordt in het FBK-Stadion in Hengelo afgewerkt. Het voetbaltoernooi zal bij VV Haaksbergen op het Sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen worden afgetrapt en het zwemmen in Het Ravijn.

Over Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

De Special Olympics Nationale Spelen maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. De Special Olympics Nationale Spelen vinden in Twente plaats van 10 tot en met 12 juni 2022. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In mei heeft de organisatie ook het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’ toegekend gekregen. Twaalf Europese landen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal hockeytoernooi in het Special Olympics dorp op de campus van Universiteit Twente.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.