Rachmaninov Vespers door Arte Vocale en Canteklaer

Terug naar overzicht
Datum za 02 apr. Locatie Lambertusbasiliek
Enschedesestraat 1
7551 EE Hengelo

Rachmaninov Vespers door Arte Vocale en Canteklaer

De Rachmaninov ‘Vespers’ (opus 37, 1915) staat centraal in de twee concerten die de kamerkoren Arte Vocale uit Hengelo en Canteklaer uit Enschede gezamenlijk zullen gaan uitvoeren. Prachtige, indrukwekkende en troostrijke muziek, waarin die zo kenmerkende klank van diepe bassen en contrasterende hoge stemmen van de traditionele Russische kerkmuziek hoorbaar is.

De teksten van deze Vespers zijn liturgische teksten uit de Russisch-orthodoxe kerk in het kerk-Slavisch, vergelijkbaar met ons kerk-Latijn. De klanken en teksten tezamen ademen een ongekende troost en rust uit.

Intense lading

De huidige situatie in Oekraïne geeft deze muziek een nog intensere lading mee, mede door de parallel met de levensgeschiedenis van componist en pianist Rachmaninov. Hij moest in 1917 met zijn gezin vluchten voor het heersende regime en de gewelddadige oorlog die volgde op de Russische revolutie in zijn moederland Rusland, waarnaar hij nooit meer is teruggekeerd.

Locaties

Wil jij je in deze tijd van onrust mee laten nemen door de troost en rust van deze prachtige muziek, ga dan naar één van de concerten op 26 maart a.s. in de Ontmoetingskerk in Enschede of 2 april a.s. in de Lambertusbasiliek in Hengelo.

Tickets

Tickets voor het concert in de Ontmoetingskerk in Enschede haal je hier.

Tickets voor het concert in de Lambertusbasiliek in Hengelo vindt je hier.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€12,50
Onder 18 jaar gratis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.