Reizen naar God door Gregor Dijkhuis

Terug naar overzicht
Datum di 25 okt. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Reizen naar God door Gregor Dijkhuis

In Hengelo geeft Gregor Dijkhuis een boeiende cursus over pelgrims, pelgrimstochten en pelgrimsoorden. In veel culturen worden bijzondere krachten toegedicht aan bepaalde bomen, rivieren, stenen. En om allerlei redenen willen mensen die heilige plaatsen bezoeken en zich verbinden met de heilzame krachten van die mystieke plek.

Cursus

In de cursus wordt het verschijnsel bedevaarten van alle kanten belicht. Het gaat over geloof, bijgeloof en goedgelovigheid, over aflaten en relieken. Grote bedevaartsoorden als Jeruzalem, Rome, Santiago en Keulen passeren de revue, evenals een hele reeks kleine(re) bedevaartsoorden.

De vijfdelige cursus start op dinsdagmiddag 25 oktober 2022 in Museum Hengelo. Kijk voor meer informatie op www.u3l.nl en geef u snel op!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.