Muziek

Rigoletto-De Blinde Nar

Terug naar overzicht
Datum vr 24 jun. Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo
Rigoletto is een van de belangrijkste en meest iconische titels aller tijden, ”The Star Wars of the opera” (Alexander Joel). Een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi op een Italiaans libretto van Francesco Maria Piave, gebaseerd op Victor Hugo’s drama Le Roi s’Amuse uit 1832.De première vond plaats op 11 maart 1851 in het Teatro La Fenice in Venetië. De wereldberoemde aria “La donna è mobile”; werd op deze première voor het eerst uitgevoerd. Verdi had geweigerd om het stuk in te studeren tijdens de repetities om te voorkomen dat de melodie op elk straatorgel zou klinken voordat de opera zelf officieel uitgevoerd was. De première was een overdonderend succes en betekende internationale doorbraak voor Verdi. Na de première zei de componist dat hij waarschijnlijk nooit nog zoiets moois zou kunnen schrijven. De opera is nog steeds een vaste waarde in het operarepertoire en is een van Verdi’s meesterwerken.Credits:Solisten, orkest en dirigent uit Opera Campus 22Koor: Coro dei BardiDecor en Kostuums: Roberta MoroniChoreografie: Barbara CacciatoRegie: Nicasio AnzelmoGeproduceerd door: Almaclaudia Production
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 32,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.