Datum za 06 mei t/m za 22 jul. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Woensdag 12 tot 16 uur
Vrijdag 12 tot 16 uur
Zaterdag 12 tot 16 uur

SchouwArt Expositiereeks

SchouwArt opent zaterdag 6 mei om 14.00 uur inspirerende exposities van vier kunstenaars Maarten van Aken, Bas Hordijk, Melanie Windl en Nicole Tanke. De opening is gratis en voor iedereen toegankelijk. Uiteraard hebben we voor deze maanden ook weer een speurtocht voor de kinderen.

Vier kunstenaars

Wat doet het met je als je denkt dat je vier maanden op vakantie gaat naar China om daar te trouwen met je geliefde en je belandt voor een jaar in de meest strenge lockdown? Maarten van Aken noemt deze periode de meest ingrijpende periode van zijn leven. Het was een tijd van transformatie, onzekerheid en groei en de impact voelt hij nog elke dag. Het viel Maarten op dat het licht in China anders is dan in Nederland. Hij legde zijn observaties vast in gouache in een, zoals hij dat noemt, een lichtdagboek.

In De Vensters zie je werk uit zijn periode in China tijdens de lockdown. Het werk in De Galerie maakte Maarten in Nederland en ook daarin zie je de invloed van de pandemie en de lockdowns.

Bas Hordijk toont animatie over dagelijkse beslommeringen, die worden gerelativeerd tot nietszeggende futiliteiten. Op Het Scherm is het werk van Bas Hordijk te zien: Perspective. De 3D animatie is een korte film over de mensheid en haar plaats in het grotere geheel.

Melanie Windl’s installatie is menselijke zoektocht. In De Vide zie je Cosmic Ocular. Met deze installatie reflecteert zij op de menselijke zoektocht naar de diepgewortelde verbindingen in onze wereld. Het werk nodigt je uit om de vezels van ons wezen als een zelfbewuste soort te observeren en te onderzoeken.

Nicole Tanke laat het mooie van het normale leven zien, op De Wand exposeert zij haar abstracte fotokunstwerken. Nicole wil mensen inspireren om bewuster naar het mooie van het normale leven te kijken. Het is een geschenk voor jezelf om de schoonheid te zien in vormen die we allemaal zien in elke dag.

Vrij toegankelijk

De exposities van SchouwArt zijn elke woensdag, vrijdag en zaterdag gratis te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u op verzoek met een suppoost een ronde maken door het gebouw langs de exposities. De suppoosten zijn vrijwilligers met hart voor de kunst. Daarnaast geven de kunstenaars tijdens hun expositieperiode gratis rondleidingen, houdt hiervoor de website van SchouwArt en Schouwburg Hengelo in de gaten!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vrij toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.