Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Schouwburg Hengelo on Tour

Terug naar overzicht
Datum t/m za 10 sep. Locatie Apolloplein Berflo Es

Schouwburg Hengelo on Tour

Schouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Na de succesvolle primeur in 2019 in de Hasseler Es strijkt de schouwburg op vrijdag 9 en zaterdag 10 september neer in Berflo Es. Voor het Open Podium op het buitenpodium zijn nog een paar speelplekken beschikbaar. Op vrijdag wordt er gestart met een buitenfilm en op zaterdag zijn er verschillende activiteiten!

De toegang tot het wijkfestival is gratis en is een samenwerking van Schouwburg Hengelo, Mfa ’t Berflo en tal van verenigingen uit de wijk.

Vrijdag - buitenfilm

Het Apolloplein wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 september omgetoverd tot klein festivalterrein. Op vrijdagavond wordt er om 20.30 uur een buitenfilm vertoont. Neem gerust een eigen stoel mee en geniet van Bohemian Rhapsody; de meeslepende ode aan Queen met de buitengewone zanger Freddie Mercury.

Zaterdag - live muziek, markt en theater

De zaterdag staat in het teken van live muziek en optredens van buurtbewoners. Om 10.30 is er een koffieconcert van BLEND met 5 musici van Phion & Noord Nederlands Orkest. Een programma vol passie en virtuositeit met licht klassiek, jazz, klezmer, gipsy en tango.

Tussen 13.00 en 16.00 uur is er een informatiemarkt en vinden er op het buitenpodium optredens plaats van o.a. Volksdansgroep Ivanica, Hengelose Gymnastiek Vereniging (H.G.V.), zangeres Azra en circusartiesten Raff Prinquet, Susanna Paavola en Melody Nolan.

Theater De Makkers is die middag aanwezig met een kunstinstallatie met verhalen over het enige wat er echt toe doet: de liefde. Een theatrale spelshow: laat je onderdompelen in de verhalen en match maar raak!

Om 20.00 uur wordt vervolgens het wijkfestival afgesloten met een muzikaal optreden van Geronimo. Zij staan garant voor leuke amusementsmuziek van ‘toen’. Dansbaar, herkenbaar en gezellig.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.