Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Schrijvers in het Park - Frank Westerman

Terug naar overzicht
Datum zo 12 sep. Locatie Paviljoen de Ontmoeting
Prins Bernhardplantsoen
7551 JJ Hengelo

Schrijvers in het Park - Frank Westerman

Stichting Hengelo Leest sluit haar zomerse reeks Schrijvers in het park op zondag 5 september af met een lezing van journalist en fijne verteller Frank Westerman. Onder het gebladerte van de rode beuk in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen spreekt hij vanaf 11.00 uur over zijn nieuwe, veelbesproken boek De kosmische komedie: ‘Sterrenkijken komt voort uit verwondering. Ruimtevaart uit rivaliteit.’

Frank Westerman

Frank Westerman (Emmen, 1964) verwierf grote bekendheid met De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El Negro en ik (bekroond met De Gouden Uil), Ararat, Stikvallei, Een woord een woord (bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs) en recentelijk Wij, de mens. Zijn werk verschijnt in zestien talen.

Kosmische Komedie

De kosmische komedie is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld, buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. Uit gemis? Wat verwachten we op de maan of Mars te vinden dat ons op aarde ontbreekt? Middelpunt is de Westerbork-sterrenwacht die met zijn majestueuze schotelantennes de hemel aftast, op het terrein van het voormalige nazidoorvoerkamp. In sprankelend proza neemt Westerman de lezer mee van Friesland naar Venetië, op een tijdreis langs ons kantelende beeld van de hemel, met of zonder god. Van Eise Eisinga en Galileo Galilei tot Joeri Gagarin en de eerste ‘vrouwelijke’ robotmens in de ruimte, De kosmische komedie is science non-fictie op zijn alleraanstekelijkst.

Reserveren

Na het optreden is het mogelijk om Westermans boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is €10,00 inclusief consumptie naar keuze, ter plekke contant of achteraf digitaal te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn slechts 50 stoelen beschikbaar, dus reserveer voor de zekerheid!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€10,00 inclusief consumptie naar keuze

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.