Dans

Shooting Stars

Terug naar overzicht
Datum vr 20 mei Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo
Hans van Manens In the Future is op het lijf van de Junior Company geschreven. Op de pulserende, jazzy muziek van het album Music for “The Knee Plays” van David Byrne laten deze jonge danstalenten, in de tweekleurige kostuums van Keso Dekkers, een subliem spel van kleuren en lichamen zien. Daarnaast presenteert Shooting Stars maar liefst vier wereldpremières van veelbelovende choreografen:Milena Sidorova maakte een nieuw werk over het vormen van je identiteit als jongvolwassene. In haar choreografie laat Sidorova de ervaringen van de dansers, die deze persoonlijke ontwikkeling nu ondergaan, weerklinken.Bij de choreografie van de 19-jarige Zoë Greten spelen keuzes eveneens een grote rol. Zij onderzoekt in haar choreografie vragen die zij zichzelf dagelijks stelt: in welke mate word je misleid door anderen bij het maken van keuzes? En hoe worden deze keuzes beïnvloed door je gebrek aan zelfvertrouwen?In The Sublimeness of NoBody verkent Marta Reig Torres de sleutelpositie van het lichaam verkent. Op muziek van Max Richter en Mica Vaino daagt ze dansers en publiek uit om de connectie met hun eigen innerlijk te (her)vinden, met het lichaam als medium.Peter Leung speelt met de grens tussen gedefinieerde genderrollen in het klassieke ballet. Zijn duet overstijgt genderspecifieke bewegingen en danspassen: geen lifts die alleen mannen kunnen uitvoeren, geen sierlijke pirouettes die uitsluitend voor vrouwen zijn. Junior Company demonstreert dat dansers niet worden gedefinieerd door gender, maar door het lichaam.
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

CJP / Jeugd € 11,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.