Theater

Show Me The Money

Terug naar overzicht
Datum wo 01 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Show Me The Money

Sadettin duikt in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zìjn geld. Geld speelt -zoals bij misschien wel meer mensen- een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst.Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is GELD. Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom zo door geobsedeerd. Is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zoveel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn als compensatie voor de offers van zijn ouders? Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin antwoord te vinden op deze vragen.

Sadettin Kırmızıyüz

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) is artistiek leider van SADETTIN K (voorheen Trouble Man) en maakt onder die vlag voorstellingen. Het werk van Sadettin kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen en persoonlijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek.Tip!Sadettin maakt zijn voorstellingen natuurlijk niet alleen. Voor en achter de schermen werkt een grote groep mensen mee om de verhalen zo goed mogelijk te vertellen. In de podcastserie 'Meestervertellers' krijgen juist deze mensen een podium. Van dramaturg tot marketeer, van lichtopbouw tot decoropbouw en meer. Hoe gaat dat in zijn werk en welke rol spelen al deze mensen in het geheel? Een mooi kijkje in de keuken als voorpret voor de voorstelling! Meestervertellers is te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Deezer en Stitcher.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 14,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.