Datum vr 29 sep. Locatie Filmhuis (Schouwburg Hengelo)
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Vr 29 september 20:15 uur
Zo 1 oktober 15:00 uur

Sparta

Ewald leidt een keurig bestaan als elektrotechnisch ingenieur. Hij is jaren geleden naar Roemenië verhuisd. Nu hij in de veertig is, wil hij met een schone lei beginnen. Hij verlaat zijn vriendin en trekt naar het binnenland. Samen met enkele jongens uit de buurt transformeert hij een vervallen schoolgebouw, zodat de lokale kinderen op deze nieuwe plek judo lessen kunnen volgen. Ewald voelt zich bevrijd in het gezelschap van de kinderen. De overige dorpsbewoners zijn echter achterdochtig en confronteren hem met de bittere waarheid. Regisseur Ulrich Seidl oordeelt niet, maar onderzoekt hoe iemand omgaat met een aandoening waarvoor geen genezing is.

Sparta is de nieuwe film van de spraakmakende Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl (Hundstage, de Paradies-trilogie, Rimini).

Sparta en het in 2022 succesvolle Rimini, waren oorspronkelijk bedacht als één gezamenlijke film, maar het zijn uiteindelijk twee afzonderlijke films geworden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Prijs: € 10,25 voor niet-leden, € 8,25 voor leden.
Een consumptie is bij de prijs inbegrepen.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.