Filmhuis

Sparta

Terug naar overzicht
Datum zo 01 okt. Locatie Filmhuis (Schouwburg Hengelo)
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Sparta

Ewald leidt een keurig bestaan als elektrotechnisch ingenieur. Hij is jaren geleden naar Roemenië verhuisd. Nu hij in de veertig is, wil hij met een schone lei beginnen. Hij verlaat zijn vriendin en trekt naar het binnenland. Samen met enkele jongens uit de buurt transformeert hij een vervallen schoolgebouw, zodat de lokale kinderen op deze nieuwe plek judo lessen kunnen volgen. Ewald voelt zich bevrijd in het gezelschap van de kinderen. De overige dorpsbewoners zijn echter achterdochtig en confronteren hem met de bittere waarheid. Regisseur Ulrich Seidl oordeelt niet, maar onderzoekt hoe iemand omgaat met een aandoening waarvoor geen genezing is.

Sparta is de nieuwe film van de spraakmakende Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl (Hundstage, de Paradies-trilogie, Rimini).

Sparta en het in 2022 succesvolle Rimini, waren oorspronkelijk bedacht als één gezamenlijke film, maar het zijn uiteindelijk twee afzonderlijke films geworden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Prijs: € 10,25 voor niet-leden, € 8,25 voor leden.
Een consumptie is bij de prijs inbegrepen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.