Special Olympics Nationale Spelen 2022

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 12 jun. Locatie Verschillende locaties in Hengelo

Special Olympics Nationale Spelen 2022

Van 10 t/m 12 juni vindt in Twente het grootste landelijke sportsportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking plaats: Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen worden er in 14 Twentse gemeentes maar liefst 25 sporttoernooien georganiseerd. Organiserende verenigingen zullen er alles aan doen om de deelnemers er een onvergetelijke tijd te laten beleven. Van atletiek tot judo en van korfbal tot zeilen, in elke hoek van Twente is het een groot sportfeest tijdens de Nationale Spelen. Verenigingen en organisatie verheugt zich er ontzettend op om alle sporters te zien stralen tijdens hún sportmoment. Want, iedereen is een winnaar!

Openingsceremonie

Op 10 juni gaat de Special Olympics officieel van start met een grandioze openingsceremonie en atletenparade. 3.000 sporters en coaches paraderen over de sintelbaan in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. Het moment van de Special Olympics vlam en de eed, vreugde en plezier. Een ding is zeker, het wordt een aaneenschakeling van kippenvelmomenten. Het 2,5 uur durende programma dat bol staat van indrukwekkende momenten, belooft een aaneenschakeling van kippenvelmomenten op te leveren. Op de schouders van presentator Erik Dijkstra en Olympisch atleet Gregory Sedoc rust de belangrijke taak om de grande openingsshow groots en meeslepend in goede banen te leiden. Ook schaatsers Mark Tuitert en Kjeld Nuis komen samen met ambassadeurs Laxmi Schoonhoven en Maartje Ellenkamp in actie.

Tijdens de ceremonie wordt een atletenparade gehouden, waarna prof. mr. Pieter van Vollenhoven de sporters toespreekt. Daarna wordt de Special Olympics vlam binnengebracht en ontstoken na het uitspreken van de eed. Prof. Van Vollenhoven opent vervolgens de spelen officieel.

Reserveer je tickets voor de openingsceremonie (a € 5,- per stuk).

Sporten

In Hengelo kan je genieten van maar liefst drie verschillende takken van sport! Tennis unified, hockey en natuurlijk atletiek.

Tennis unified

Met een hoge mate van sportiviteit én gezelligheid kan het niet mis gaan bij Tennisclub ’t Weusthag in Hengelo. De club heeft inmiddels al 5 jaar ervaring met G-tennis. Het plezier en enthousiasme van deze tak willen ze centraal stellen tijdens de Nationale spelen. Op de website vind je het programma per dag.

Locatie: TC ’t Weusthag, van Alphenstraat 17, 7556 JT Hengelo

Hockey

Het hockeytoernooi wordt gehouden bij HC Twente in Hengelo. Een club die zelf al járen geleden, in 2002, is gestart met G-hockeytrainingen. HC Twente zet, vol enthousiasme, graag hun expertise in om er een hockeyspektakel van te maken. Dit doen ze tijdens de Nationale Spelen maar dit deden ze ook al tijdens de Pre Games op 25 september 2021. Op de website vind je het programma per dag.

Locatie: HC Twente, Torenlaan 63, 7559 PB Hengelo

Atletiek

In het stadion waar je jaarlijks tijdens de FBK Games nationale en internationale topatleten ten tonele verschijnen, mogen ‘onze atleten’ tijdens de Special Olympics laten zien wat ze in huis hebben. Atletiekvereniging MPM (Marathon Pim Mulier) stak tijdens de Pre-Games in september 2021 de handen al uit de mouwen om de atleten een fantastische dag te bezorgen en zal dit voor de Nationale Spelen weer doen. Op de website vind je het programma per dag.

Locatie: FBK Stadion, Kuipersdijk 46, 7552 BJ Hengelo

Vlog

Kennismaken met ambassadeurs Sanne en Friso? Bekijk dan onze vlog over de Special Olympics

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

specialolympics2022.nl

Prijzen

Nog niet bekend

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.