Stadswandeling Hengelo in de vorige eeuw

Terug naar overzicht
Datum zo 20 aug. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Stadswandeling Hengelo in de vorige eeuw

De wandeling begint bij het Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. De oude ingang van het museum is een deur uit de 19e eeuw en het bekijken waard. Het museum bevindt zich in het Wilmink-Van Benthemhuis, een van de weinige huizen in de binnenstad die ongeschonden zijn gebleven na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en de stadsvernieuwing. We wandelen naar het marktplein dat onlangs volledig vernieuwd werd. Het plein is een teken van een mooie toekomst van Hengelo. De gevels zijn nog wel een mooi voorbeeld van de wederopbouw architectuur.

Stork

Via het marktplein wandelen we naar de Europa tunnel, en het Industrieplein. Het plein waar in 1868 de Machinefabriek Stork is begonnen. We lopen rondom het plein en zien onder meer de ooievaar, het Vereenigingsgebouw, de oude UTS/MTS, poptempel Metropool en tenslotte ligt voor de skatebaan het monument ter herdenking aan de April/Meistaking 1943.

Telgen

Na het station wandelen we via de tuin van De Monchy, de Drachenfels, de Rotterdamse Bank, het Wiefie, de zitbank van Roosje en Menthol naar de basiliek. Tijdens dit deel van de wandeling vertellen wij u wat ‘telgen’ zijn, en waarom de straat plotseling breder wordt bij Douglas.

Via de Brinkstraat gaan we terug naar het museum, dat vroeger ‘huis aan de brink’ genoemd werd en besluiten de middag onder het genot van een kopje koffie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

De prijs is 5 euro, inclusief een kopje koffie na afloop in het museum
Prijs: € 5,00 (donateurs € 2,50), jongeren t/m 18 jaar GRATIS.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.