Actief

Stadswandeling met gids

Terug naar overzicht
Datum zo 05 feb. Locatie Lambooijhuis
Langestraat 37
7551 DX Hengelo

Stadswandeling met gids

Hebt u altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan mee door het oude centrum van Hengelo in een boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is.
Start- en eindpunt het Lambooijhuis, dus niet bij het museum. Aanvang 14:00 uur. Eenmaal terug in het Lambooijhuis staat de koffie klaar.

Geschiedenis en route

Ca. 200 miljoen jaar geleden golfde op de plaats waar Hengelo nu ligt de zee. Dit verklaart de aanwezigheid van zout in de bodem en de latere zoutindustrie. Het oudste spoor van menselijke aanwezigheid is een schedelkap van de eerste mens, hier gevonden, en is ca. 4.500 jaar oud.

De stadswandeling start bij het Lambooijhuis en leidt u langs meerdere bekende en minder bekende historische punten in het oude centrum van Hengelo. Onder meer langs de plek waar het ooit begon (Huys Hengelo), langs misschien wel de oudste begraafplaats van Nederland en het eerste Lambertuskerkje. Vervolgens wandelen we naar de plek waar vroeger de tol aan de Deldenerstraat was, de Waterstaatskerk, het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), café ’t Neutje (oudste café in Hengelo) en het Wilmink – Van Benthemhuis (Museum Hengelo). We vervolgen de wandeling naar het meer moderne Hengelo, de markt, de Lambertusbasiliek en het stadhuis. De wandeling eindigt bij het Lambooijhuis waar de koffie gereed staat. Binnen in dit fraaie historische huis hangt een zelfportret van Theo Wolvecamp.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 5,00 dit is inclusief een afsluitend kopje koffie bij het Lambooijhuis (donateurs € 2,50), jongeren t/m/ 18 jaar GRATIS gelieve cash betalen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.