Actief, Diversen, Kunst & Cultuur

Stadwandeling met torenbeklimming!

Terug naar overzicht
museum hengelo stadswandeling
Datum wo 17 jul. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Stadswandeling met beklimming Stadhuistoren!

De wandeling begint bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Wij lopen door het oude centrum van Hengelo en bekijken en bespreken diverse panden. Een van de oudste panden is café Het Neutje. Aan de zijkant van het gebouw is duidelijk te zien hoe vroeger werd gebouwd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van leem, mest, stro en takken.

Prachtig uitzicht

Voorbij de oude panden is het in 1963 gebouwde stadhuis te zien. Opvallend zijn diverse details waarover wij vertellen. Via de nieuwbouw het stadhuis (begin deze eeuw) begeven wij ons naar het oude stadhuis met zijn indrukwekkende stadhuishal. Het moment om gezamenlijk de stadhuistoren te beklimmen, een forse klim met uiteindelijk een prachtig uitzicht over Hengelo en omgeving.

Witte Wieven

Bij stralend weer zijn bijvoorbeeld het stadion van FC Twente in Enschede en het kasteel in Bentheim te zien. Tijdens de klim maken we uitgebreid kennis met de ‘Witte Wieven’ (geschilderde muurtekeningen) en boeren die de ‘wieven’ proberen te verdrijven. Eenmaal op het hoogste punt van de toren aangekomen met het uitzicht op de stad is bijvoorbeeld goed te zien hoeveel bomen er in Hengelo gepland zijn.

Aanvang; 14.00 UUR T/M 15.30 UUR Prijs: 5 euro p.p. Vertrek: Beekstraat 51

Reserveren: info@ museumhengelo.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

5 euro per persoon, 2 euro korting

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.