Cabaret

Steven Brunswijk: Geen Brabanders, alleen Nederlanders

Terug naar overzicht
Datum za 10 dec. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Steven Brunswijk: Geen Brabanders, alleen Nederlanders

Met zijn bijzondere tongval, zijn unieke kijk op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet Steven Brunswijk de harten van vele Nederlanders te veroveren. Steven is opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Hij houd van de mensen, de omgeving én de taal. Als kleine jongen heeft Steven zich het Tilburgs dialect feilloos meester gemaakt: “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat. Een gouden combinatie!

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk (1983) is een Surinaamse komiek en tv-persoonlijkheid. Onder zijn voormalige bijnaam 'Braboneger' vergaarde hij op internet een hoop bekendheid. Sinds 2018 heeft Steven zijn bijnaam laten vallen en steunt zijn carrière volledig op zijn eigen naam. In 2010 debuteert Steven Brunswijk met zijn theatervoorstelling Vooroordelen, gevolgd door Ze Goan D’r Aaaf (2012) en Als ik mezelf kon zijn (2016) en Van Slaaf tot Meester. In het theaterseizoen 2020-2021 is de Brabander te bewonderen met Wat een man kan, kan ik ook. De komiek staat bekend om zijn eenvoudige kijk op het leven, zijn unieke taalgebruik en de soms snoeiharde uitspraken in het Tilburgs dialect. Niet alleen in zijn filmpjes, maar ook op de planken. Zijn grote doel? Mensen vermaken. En dat doe hij het liefst vanaf het podium, waar hij volledig zichzelf kan zijn. Als internethit lag de weg naar de televisie voor Steven al aardig open. In 2016 maakt de komiek het programma De Braboneger Verkaast?!, waarin hij allerlei activiteiten onderneemt die volgens hem enkel blanke mensen zouden doen. De serie bleek een groot succes. Een jaar later is de Brabander te zien met De Braboneger Basht! Steven Brunswijk deed verder mee aan programma's als de roast van Gordon, Het Perfecte Plaatje en Expeditie Robinson.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 13,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.