Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Studio Dries Verhoeven - Broeders verheft u ter vrijheid

Terug naar overzicht
Datum do 10 jun. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Studio Dries Verhoeven - Broeders verheft u ter vrijheid

Op donderdag 10 juni is in de grote zaal van Schouwburg Hengelo het nieuwste werk van theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven te zien. Het podium van de grote zaal doet dienst als werkvloer, waar acht uur lang een ‘levende installatie’ wordt gevormd door een groep Bulgaarse performers. Toeschouwers kopen, net zoals in het museum, een kaartje voor een tijdslot. De installatie ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ was afgelopen weekend de blikvanger op het SPRING Festival in Utrecht. Het werd met vier sterren bekroond door de Volkskrant en NRC. Het werk van Dries Verhoeven wordt naar Twente gehaald in samenwerking met Concordia film | theater | beeldende kunst in Enschede.

Levende installatie

Waar dient ons werkende lichaam tegenwoordig nog voor? De aspergeboer vervangt Nederlandse werknemers door mensen uit Oost-Europa. Bij techreuzen zoeken algoritmes 24/7 naar de grootst mogelijke winstmarge. Banen worden overgenomen door robots en vormen van kunstmatige intelligentie. Met zijn ‘levende installatie’ stelt theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven vragen over de toekomst van arbeid en verzet. Hebben we nog nut? Komt er een opleving van de arbeidersbeweging, of kunnen we ons beter neerleggen bij de onvermijdelijke automatisering? ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het werk ontstaat in samenwerking met een groep Bulgaarse performers, die ervaring hebben als arbeidsmigrant.

Kaarten en artist talk

Voor ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ zijn er acht tijdsloten van 14.00 tot 21.00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de kassa, telefonisch en via de website www.schouwburghengelo.nl

Naast dat Concordia coproducent is bij deze productie, zorgen zij ook voor interessante randprogrammering. Zo wordt er op 9 juni een ‘artist talk’ georganiseerd waarin curator beeldende kunst Petra Boonstra in gesprek gaat met Dries Verhoeven. Ook vragen van het publiek zullen worden behandeld, deze zijn in te sturen via petra@concordia.nl. De talk wordt vervolgens uitgezonden via de website van Concordia.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.