Datum t/m zo 20 aug. Locatie Oyfo Techniekmuseum
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Tentoonstelling AI-Catcher

AI heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de mogelijkheden lijken eindeloos. Bezoek de tentoonstelling AI-Catcher en leer hoe AI werkt, welke toepassingen er zijn en ontdek zelf hoe moeilijk het kan zijn om het verschil te zien tussen mens en machine. Zie jij het verschil?

De wereld van Kunstmatige Intelligentie (AI) is enorm populair aan het worden en al bijna niet meer weg te denken in ons leven. Het stelt machines en computers in staat om menselijke taken uit te voeren. Maar wat vinden wij daar nou eigenlijk van?

Tentoonstelling

In de tentoonstelling is er gebruik gemaakt van verschillende AI-programma´s, waaronder ChatGTP. Een chatbot die AI-gegenereerde content maakt. Deze slimme computer heeft geleerd om op natuurlijke en nauwkeurige manier teksten te schrijven. Kun jij achterhalen welke teksten door een mens geschreven zijn en welke er herschreven zijn door ChatGTP?

Naast de chatbot is er ook gebruik gemaakt van het AI-programma Midjourney voor het genereren van beelden. Je ziet het werk van creatieve, menselijke makers naast het werk van de machine. Aan jou de uitdaging of jij het verschil kan zien.

Wanneer?

De tentoonstelling is tot en met 22 augustus te bezoeken. Hiervoor hoef je alleen een ticket te kopen voor Oyfo Techniekmuseum en ontdek ´t zelf!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Een ticket voor het museum is voor bezoekers voldoende om toegang te krijgen tot de tentoonstelling.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.