Datum t/m vr 12 mei Locatie Dienstgebouw Stork
Industrieplein 3
Hengelo

Openingstijden:

Donderdag en vrijdag 14 tot 18 uur
Zaterdag 10 tot 18 uur

Tentoonstelling IN OPSTAND

Donderdag 29 april 1943. Even na de middagpauze verlaten 3.000 arbeiders de machinefabriek Stork. Zo beginnen in het hart van Hengelo de April-meistakingen van 1943. Ze groeien uit tot de grootste volksopstand in de door de nazi’s bezette gebieden van Europa. In Nederland vormen ze een keerpunt in de bezetting.

De tentoonstelling IN OPSTAND ‘Er hoeft er maar één te beginnen’ geeft een overzicht van de voorbereiding en het ontstaan van de stakingen, hun verspreiding, gevolgen en betekenis.

Bezoekersinformatie

Vanaf 8 april tot en met 12 mei elke donderdag, vrijdag en zaterdag te zien in het dienstgebouw van Stork aan het Industrieplein. De opening van de tentoonstelling is zaterdag 8 april om 16 uur.

Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.