Tentoonstelling Wolvecamp en vrienden

Terug naar overzicht
Datum wo 29 mrt. t/m za 03 jun. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat
Hengelo

Openingstijden:

Woensdag, vrijdag en zaterdag 12 tot 16 uur

Tentoonstelling Wolvecamp en vrienden

Op deze tentoonstelling met bescheiden formaten zijn werken van vrienden van Theo Wolvecamp (1925-1992) te zien, maar ook van een aantal schilders die hij bewonderde.

Het is deze zomer 75 jaar geleden dat in Amsterdam de Experimentele Groep Holland werd opgericht. Theo Wolvecamp uit Hengelo (1925-1992) was één van de oprichters. Verder waren lid de schilders Karel Appel, Constant, Anton Rooskens, Corneille, Eugène Brands, Jan Nieuwenhuis en de dichters Jan Elburg, Gerrit Kouwenaar, Bert Schierbeek en Lucebert. Aan het einde van dat jaar op 8 november 1948 ging deze groep op in de internationale avant-garde beweging Cobra, welke op die dag in Parijs werd opgericht.

Op deze tentoonstelling is, naast schilderijen van Wolvecamp, werk te zien van Karel Appel, Eugène Brands, Anton Rooskens, Dotremont, Henk Lassche, Reinier Lucassen, Rudy Klomp, Otto Oelen, Nour-Eddine Jarram, Nico Lootsma, Bram van Velde, Riemko Holtrop, Folkert Haanstra sr., Johan Haanstra, Bert Haanstra, Eef de Weerd, Svavar Gudnasson, Jan Sierhuis, Fritz Pitz, Jan van der Leest, Henk ter Horst, Jan Broeze en zijn beide buurmannen aan de Langestraat, de schilders Ferdinand Boersma en Joop Plasmeijer.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

schouwburghengelo.nl/

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.