Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Thema-avond Natuur- en MilieuRaad Hengelo over Waterstof in huis

Terug naar overzicht
Datum do 06 mei Locatie Zoom (online)

Thema-avond Natuur- en MilieuRaad Hengelo over Waterstof in huis

De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. organiseert de vijfde thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en gaat over waterstof in huis. De presentatie wordt gegeven door Margreet Spoelstra, senior adviseur-onderzoeker energietransitie, Instituut Fysieke Veiligheid Arnhem. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Waterstof in huis

‘Nederland moet van het gas af’ is een gevleugelde slogan geworden. Wat is in de toekomst de brandstof, die het aardgas kan vervangen?

Als in een oudere woning een cv ketel vervangen moet worden, kiezen veel woningbezitters voor cv-ketel die warmtepomp-ready is. Helaas zijn veel bestaande woningen niet zo geschikt om alleen met een warmtepomp verwarmd te worden.

Deze huizen zijn echter ook voorbereid op een toekomst met waterstof als brandstof. Er is al bijzonder veel onderzoek gedaan naar het gebruik van duurzaam opgewekte waterstof voor de verwarming van woningen en/of bedrijfsruimtes.

Waterstofgas in het aardgasleidingnetwerk in Nederland is allang geen uitdagende gedachte meer maar hard op weg om op landelijke schaal een realistisch alternatief voor aardgas te worden. Er worden ook al nieuwe cv ketels verkocht die gemakkelijk kunnen omschakelen op waterstofgas.

Op deze thema-avond bekijken we fragmenten van een webinar over ‘Veilige Energietransitie: Waterstof’ van het Instituut Fysieke Veiligheid. Tussen de fragmenten door is gelegenheid voor vragen aan Margreet Spoelstra.

Programma
  • Margreet Spoelstra geeft een introductie op het gebruik van waterstof als vervanging van aardgas.
  • In het webinar legt Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems, TU Delft uit wat wordt bedoeld met ‘Waterstof als energiedrager’.
  • Bart Vogelzang, senior consultant gassen bij Aliander, gaat in op ‘Onderzoek en praktijk voor een veilige toepassing van waterstof’.
  • Tot slot een vraaggesprek van Nils Rosmuller, Instituut Fysieke Veiligheid, en Ad van Wijk over toepassing van waterstof op nationale en internationale schaal.

Aanmelden

Wil je dit niet misssen? Meldt je dan aan via het formulier op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

nmr-hengelo.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.