Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Thema-avond Natuur-en Milieuraad Hengelo: Solarpark de Kwekerij

Terug naar overzicht
Datum do 28 jan. Locatie Zoom

Openingstijden:

Donderdag 20.00 - 21.00 uur

Thema-avond Natuur-en Milieuraad Hengelo: Solarpark de Kwekerij

Op donderdag 28 januari om 20.00 uur organiseert de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. de eerste thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en er komt één onderwerp aan de orde: Solarpark De Kwekerij: zonnepark en natuurpark. De presentatie wordt gegeven door Erik Mol, gemeente Bronkhorst.

Solarpark de Kwekerij

Solarpark de Kwekerij in Hengelo (Gld.) is zowel een zonnepark als een natuurpark van 7,1 ha met 6978 zonnepanelen. Door de aanleg is het een zonnepark met veel aandacht voor de natuur. Vanaf 2017 wordt er niet alleen elektriciteit opgewekt, maar kan de natuur zich blijven ontwikkelen en groeit de biodiversiteit. In het park is volop groen, waardoor het zonnepark een aantrekkelijke omgeving is voor insecten, vogels en vlinders. Ook zijn er uitdagende speelplekken, wandelroutes en recreatieplekken aangelegd en worden er excursies gegeven. Zie ook hun eigen website.

Solarpark de Kwekerij kan een leerschool zijn voor veel gemeenten. In alle gemeenten worden plannen gemaakt om energie uit fossiele brandstoffen te vervangen door duurzame energie. In de Regionale Energie Strategie legt elke gemeente vast hoeveel duurzame energie in 2030 en 2050 in die gemeente wordt geproduceerd. Het aanleggen van zonnevelden is een van de manieren om duurzame energie op te wekken. Een groot probleem bij de aanleg van een zonneveld is het behoud van de groene ondergrond. Als de panelen te dicht op elkaar staan blijft er weinig over van de aanwezige biodiversiteit, want er komt te weinig licht en water op de aanwezige begroeiing.

Erik Mol is beleidsmedewerker Duurzaamheid en Milieu bij de gemeente Bronckhorst en medebedenker van dit natuurvriendelijke zonnepark. Hij laat zien dat een zonneveld door de juiste aanleg ook natuurvriendelijk kan zijn.

Opgave

Opgave loopt via de website van nmr-hengelo. Na aanmelding wordt de Zoomlink toegestuurd. Deelname aan de digitale thema-avond is gratis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.