Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Thema-avond NMRH - de Helemaal Groen app

Terug naar overzicht
Datum do 09 sep. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Thema-avond NMRH - de Helemaal Groen app

Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. organiseren de zesde thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats in de bibliotheek in Hengelo-stad en is coronaproof georganiseerd.

Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen

Jacob van Beek, Gelselaar, heeft de app Helemaal Groen ontwikkeld. Deze app registreert op een kaart, waar wandelaars al eerder zwerfvuil hebben opgeruimd. Daarmee ziet ieder, die zich inzet voor een schone omgeving, wat vele kleine beetjes helpen om de natuur in onze leefomgeving tegen de gevolgen van zwerfvuil te beschermen.

Sinds de coronacrisis hebben ontzettend veel mensen herontdekt hoe fijn het is om een wandeling te maken. Een ommetje in de buurt of een wandeling in het groene buitengebied. Tien tegen één dat je onderweg zwerfafval ziet liggen. Plastic flesjes, blikjes en plastic zakjes kunnen niet op een natuurlijke manier verteerd worden. Daar is wel 10 - 100 jaar voor nodig. Daardoor komen ook stukjes microplastic in de voedselkringloop. Laten we er samen aan werken dat onze leefomgeving schoon blijft.

Steeds meer mensen ruimen tijdens het wandelen zwerfafval op. Met een grijper of tuinhandschoenen en een plastic zak kan ieder een kleine bijdrage leveren aan het verwijderen van zwerfvuil en het behoud van de natuur.

Download de HelemaalGroen app. Er zijn al meer dan 3700 gebruikers van deze app.

De thema-avond

De thema-avond duurt ruim een uur en alleen bovenstaand onderwerp wordt behandeld. De presentatie wordt gegeven door Jaap de Boer, Stichting Helemaal Groen. Na de presentatie is er koffie en thee en gelegenheid voor vragen en discussie.

Jaap de Boer vertelt op deze thema-avond hoe met deze app dorpen en buurten in steden weer helemaal groen kunnen worden. Zie ook helemaalgroen.nl.

Tijdens de presentatie zal Wim Maclean buiten een zwerfvuilronde doen, die binnen visueel zichtbaar wordt gemaakt.

Op de World Cleanup Day op zaterdag 18 september zal de app in Hengelo officieel in gebruik worden genomen. Zie www.nmr-hengelo.nl voor meer informatie over deze thema-avond en de World Cleanup Day.

Aanmelden

Aanmelding vooraf is verplicht. Dat kan door middel van het formulier op de website. Na aanmelding krijg je de aanmeldbevestiging toegestuurd.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.