Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Thema-avond NMRH - Textielrecycling

Terug naar overzicht
Datum do 18 feb. Locatie Zoom

Openingstijden:

Donderdag 20.00 - 21.00 uur

Thema-avond NMRH - Textielrecycling

De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. organiseren de tweede thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom. Deelname is gratis.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en gaat over Textielrecycling. De presentatie wordt gegeven door Tich Vanduren, Frankenhuis BV Haaksbergen. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Textielkringloop

Nederlanders hebben gemiddeld 173 kledingstukken. Jaarlijks koopt een Nederlander 46 nieuwe kledingstukken en worden er 40 weggedaan. Van die 40 afgedankte kledingstukken worden er slechts 16 hergebruikt of gerecycled. De textielkringloop is nog nauwelijks gesloten. De productie van textiel heeft grote negatieve gevolgen voor het milieu. Het terugdringen van de kledingafvalberg is een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie.

Vervuilende vezels

Kleding is gemaakt van verschillende soorten vezels zoals katoen, polyester, acryl en wol. Katoen is het meest vervuilende landbouwproduct ter wereld. Voor de productie van een kilo katoen is zo’n 10.000L water nodig en onevenredig grote hoeveelheden schadelijke pesticiden en insecticiden. In de gebieden waar katoen wordt geteeld ontstaan daardoor uitdroging, verzilting en erosie. Dit is een belangrijke reden om katoen zoveel mogelijk te hergebruiken of recyclen. Dat geldt ook voor de andere vezelsoorten.

Frankenhuis BV

Frankenhuis BV in Haaksbergen is een bedrijf dat verschillende soorten textielafval verwerkt tot vezels. Die vezels vormen de grondstof voor andere textielproducten. Daarbij worden de specifieke eigenschappen van de verschillende textielvezels zo goed mogelijk benut. De recycling vindt op een duurzame manier plaats. Het bedrijf zet samen met partners ook in op innovaties in de textielrecycling. Tich Vanduren laat ons zien hoe het terugwinnen van vezels uit textiel met behulp van hoogwaardige techniek in de praktijk plaatsvindt.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.