Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Thema-avond NMRH - Zwerfafval opruimen met de app

Terug naar overzicht
Datum do 11 mrt. Locatie Zoom

Openingstijden:

Donderdag 20.00 - 21.00 uur

Thema-avond NMRH - Zwerfafval opruimen met de app

De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. organiseren de derde thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en er komt één onderwerp aan de orde: Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen. De presentatie wordt gegeven door Jaap de Boer. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

De app Helemaal Groen

Sinds de coronacrisis hebben ontzettend veel mensen herontdekt hoe fijn het is om een wandeling te maken. Een ommetje in de buurt of een wandeling in het groene buitengebied. Tien tegen één dat je onderweg zwerfafval ziet liggen. Plastic flesjes, blikjes en plastic zakjes kunnen niet op een natuurlijke manier verteerd worden. Daar is wel 10 - 100 jaar voor nodig. Daardoor komen ook stukjes microplastic in de voedselkringloop. Laten we er samen aan werken dat onze leefomgeving schoon blijft.

Steeds meer mensen ruimen tijdens het wandelen zwerfafval op. Met een grijper of tuinhandschoenen en een plastic zak kan ieder een kleine bijdrage leveren aan het verwijderen van zwerfvuil en het behoud van de natuur.

Jacob van Beek, Gelselaar, heeft de app Helemaal Groen ontwikkeld. Deze app registreert op een kaart, waar wandelaars al eerder zwerfvuil hebben opgeruimd. Daarmee ziet ieder, die zich inzet voor een schone omgeving, wat vele kleine beetjes helpen om de natuur in onze leefomgeving tegen de gevolgen van zwerfvuil te beschermen.

Download de app hier! Er zijn al meer dan 3700 gebruikers van deze app.

Opgeven

Je kan je opgeven door middel van dit formulier. Dus niet via e-mail. Na aanmelding krijg je een Zoom link toegestuurd.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.