Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Tiny Houses?

Terug naar overzicht
Datum zo 21 nov. Locatie Oyfo Techniekmuseum
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Tiny Houses?

Een oud Nederlands spreekwoord luidt: Oost west, thuis best! Dat betekent dat waar je ook bent, er niets gaat boven je eigen, gezellige en vertrouwde omgeving. Hoe woon jij met je familie? In een vrijstaand huis, een rijtjeshuis of een flat? Of heel misschien wel in een villa of zelfs een kasteel?! En heb jij een eigen kamer? Of deel je die met je broertje of je zusje? Veel mensen willen graag ‘groter wonen’; ze willen een groter huis met meer ruimte. Maar, dat verandert sinds een tijdje: er zijn nu mensen, ook gezinnen, die juist heel bewust kiezen voor kleiner wonen: minder vierkante meters en meer vrijheid, natuur en verbinding. Ze kiezen voor een zogenaamd Tiny House. Christian Struck, lector aan Hogeschool Saxion in Enschede, vertelt je van alles over deze minihuizen.

Let op: voor de colleges moet je je vooraf aanmelden via Museum Jeugd Universiteit

Praktische informatie

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp. Dit najaar: dino's, kippen en een snijcollege, sterrenkunde in je achtertuin en tiny houses. Het college Tiny Houses wordt gegeven bij Oyfo Techniekmuseum!

Waar & wanneer: de colleges vinden plaats op 7, 14 en 21 november. De eerste twee colleges zijn bij Museum Natura Docet. Het laatste college vindt plaats bij Oyfo Techniekmuseum.

Tijd: de colleges starten om 11:00 uur. De musea zijn open vanaf 10:00 uur. Zorg dat je ten minste 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, dan kan je op tijd beginnen.

Leeftijd: 8 tot 12 jaar. Ouders/begeleiders kunnen niet bij het college aanwezig zijn. Zij kunnen uiteraard wel een bezoek brengen aan het museum. Je dient dan wel een ticket te reserveren.

Aanmelden: je moet je vooraf aanmelden voor deze collegereeks. Dat kan via deze link.

Bij de eerste lezing in museum Natura Docet krijg je je collegekaart en na je laatste college bij Oyfo ontvang je je diploma.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€15,00 voor de hele college reeks

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.