Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight

Terug naar overzicht
Datum t/m za 31 okt. Locatie Schouwburg
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Openingstijden:

Donderdag t/m Zaterdag 21.30 - 23.30 uur

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight

In 'Skylight' raken twee voormalige geliefden opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens. Maatschappelijke kloven worden door de liefde overstegen maar blijken tegelijkertijd onoverbrugbaar. Regisseur Jeroen De Man legt een actueel spanningsveld bloot door de intimiderende en soms vulgaire houding van het oorspronkelijk mannelijke hoofdpersonage in het prijswinnende 'Skylight' (1995), van de Britse toneelschrijver David Hare, toe te schrijven aan een vrouw. Een onderhuidse reflectie op genderverwachtingen in de huidige tijd.

Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder in bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire werd ontdekt door Eva’s inmiddels overleden man. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens.

In 'Skylight' worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan. Individualisering en het najagen van eigenbelang verschijnen in deze 'Skylight' in de gedaante van een ongenaakbare vrouw.

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen dien je per huishouden of sociale eenheid te reserveren. Reserveer hier je tickets.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

schouwburghengelo.nl

Prijzen

€19,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.