Kinderen

Twelfth night (15+)

Terug naar overzicht
Datum do 09 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Twelfth night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle toneelrollen door mannen gespeeld werden, gaven de liefdes-scènes en de genderverwarring aan het stuk een extra laag.Aluin neemt deze Shakespearetekst opnieuw onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu. Het zal alle kanten opgaan, maar een ding is zeker: liefde overwint altijd! Een genderfluïde muziekspektakel.

Theatergroep Aluin maakt al meer dan 25 jaar helder en concreet theater. Teksttoneel met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De oersterke verhalen die Aluin speelt komt uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Regelmatig maken ze nieuw repertoire, maar het is altijd gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort. Omdat hoogmoed en jaloezie, verliefdheid en machtswellust zowel dieptragisch als hilarisch kunnen zijn en nog vaker een verwarrende combinatie van beide.Aluin verheft het versnijden van humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee de harten en hersens aan van heel veel heel verschillende mensen. Er vanuit gaande dat theater inspirerend kan zijn voor iedereen zoeken zij naar de essentie van al deze oersterke verhalen en brengen die in diverse formaten.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 14,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.