Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Twente Circulair Festival

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 25 okt. Locatie Oyfo
Esrein 11
7553 CX Hengelo

Twente Circulair Festival

Tentoonstelling Mar Sin Plastico

Na honderden beach-cleanups opent Trashpacker Tijmen Sissing op zaterdag 19 september 2020 om 16.00 uur de tentoonstelling Mar Sin Plastico . Vijf kunstenaars exposeren hier tot en met 25 oktober kunstwerken gemaakt van plastic afval. De tentoonstelling Mar Sin Plastico is een onderdeel van het tweede Twente Circulair Festival in Hengelo. De tentoonstelling wordt gehouden op locatie van Oyfo aan het Esrein 11 te Hengelo.

Kunstenares Karin Hoogesteder reisde in de zomer 2019 af naar Zuid-Spanje om afvalplastic, afkomstig van de groentenkassen uit de buurt, te verzamelen uit de natuur te verzamelen. Samen met vier andere kunstenaars zijn ze met dit materiaal aan de slag gegaan. Het werk dat hieruit tot stand is gekomen heeft geleid tot de tentoonstelling Mar Sin Plastico.

Noodzaak voor een circulaire samenleving

Twente Circulair Festival is een evenement waarbij de initiatiefnemers de noodzaak voor een circulaire samenleving onder de aandacht willen brengen. Tijdens het festival is er een keur aan activiteiten met thema’s als duurzaamheid, recycling, textiel en innovatie. Van 10 tot en met 24 oktober worden er diverse lezingen georganiseerd. Er zijn workshops waarbij plastic wordt gerecycled, men kan werken met 3D-pennen en –printers en textiel bedrukken. Tevens zijn er excursies naar De Paauw Recycling en het voedselbos in Beckum . De tentoonstelling Mar Sin Plastico is vier weken te bezichtigen.

Samenwerking Oyfo

Het eerste Circulair Festival vond plaats in het Stork Paviljoen. Toen deze locatie werd afgebroken, werd al gauw de samenwerking gezocht met Oyfo. Zowel de organisatie van het festival als Oyfo werken met dezelfde thema’s op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. De editie van 2020 vindt dan ook plaats bij Oyfo waarbij Oyfo aansluit op de thema’s met diverse workshops.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

twente-circulair.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.