Uit het niets

Terug naar overzicht
Datum wo 08 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario. In zijn nieuwe voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt

Cabaretier en columnist Pieter Derks maakt sinds 2006 cabaretvoorstellingen, waarvan de laatste (Voor wat het waard is) in 2019 werd genomineerd voor een Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen. Hij begon op de basisschool met optreden voor klasgenootjes, schreef op de middelbare school al teksten, en ging meteen daarna naar de Koningstheaterakademie in Den Bosch omdat hij toen zeker wist dat hij cabaretier wilde worden. In 2005 won hij de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en ging hij zijn eerste avondvullende voorstelling maken (Dat zal je nog verbazen). Sindsdien komt hij zo’n beetje elke twee jaar met een nieuwe voorstelling. Tussendoor maakte hij in 2013 nog een oudejaarsconference, die werd uitgezonden op Radio 1.Als columnist begon hij in 2011 op Radio 1, en werd hij bij een groter publiek bekend als huiscomedian van De Wereld Draait Door, waar hij van 2012 tot 2014 elke vrijdag de week afsloot. Sinds 2014 is hij elke woensdag rond 12:30 te horen als columnist bij De Nieuws BV op Radio 1.Verder was hij op televisie te zien in programma’s als In Goed Gezelschap, De Slimste Mens (dat hij won in 2013), Wie is de Mol? (waar hij al na één aflevering uitvloog in 2015, begin er maar niet meer over;), en als teamcaptain in o.a. De Kleine Lettertjes (2017) en Van de Week (2019). In april 2021 brengt hij zijn eerste single 'De halve wereld' uit, als begin van een reeks liedjes die hij heeft opgenomen en uitbrengt. Vanaf september 2021 is hij (als corona het toestaat) in de theaters te zien met een nieuwe voorstelling.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 28,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.