Datum t/m zo 24 sep. Locatie Drie locaties in Beckum
Haaksbergerstraat 187
7554 PA Beckum, Hengelo

OSSE, PETRET van 'n PESTOOR

‘Osse, petret van’n pestoor’ is een openlucht theaterspektakel op drie locaties in Beckum. Het is een eerbetoon aan de legendarische pastoor, die met de genen van het dorp vergroeid lijkt. Het wordt een uniek theaterstuk voor jong en oud, waarin verleden, heden en toekomst op humoristische wijze samenkomen.

Jan Riesewijk

‘Appels en peeren, ook voor gereformeerden, stond er op een bord bij zijn tuin’, verklapt scriptschrijver Jan Riesewijk (bekend van o.a. Jonge Leu en Oale Groond) alvast een lichtvoetig detail uit een breed opgezet theaterstuk over een vooroorlogse priester die ‘eigenlijk een heel serieuze man was’. Chrisjan Osse (1865-1940) was ongeveer vier decennia de dorpspastoor van Beckum en heeft daar een onuitwisbare indruk achtergelaten. Voor werkgroep-lid Cilia Scharenborg van de toneelvereniging komt met de keus voor Jan Riesewijk alles samen. ‘We hebben al vaker met Jan gespeeld. Hij heeft een serieuze kant en wij kennen zijn humor, ook waar het gaat om de religie. Dat maakte ons enthousiast.’ Jan vult aan: ’t moet zo wéén.

Toneelvereniging Levenslust Beckum

De organisatie van "Osse, petret van 'n pestoor" is in handen van Levenslust. Wij zijn een amateur-toneelvereniging uit Beckum, gelegen op ongeveer 8 kilometer van Hengelo (OV). Traditie, de Twentse streektaal en saamhorigheid staan bij ons centraal. We doen het met elkaar voor elkaar!

Regisseur = Jos Brummelhuis (regisseur van o.a. Robin Hood en de Passiespelen in Hertme en acteur in de Beentjes van Sint Hildegard)
Productieleider = Harry Lutkenhaus (de laatste 20 jaar was Harry actief als productieleider van o.a. SNOR amusementstheater in Oldenzaal en het openluchttheater in Hertme)

Op de hoogte blijven?
Schrijf je via de website theaterosse.nl in voor onze nieuwsbrief.

Tickets voor de voorstelling via deze link!

Voor groepen zijn er ook mogelijkheden bijvoorbeeld i.c.m. een diner. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

De entree voor volwassenen bedraagt € 29,50 (excl. servicekosten), voor kinderen t/m 12 jaar € 19,50 (excl. servicekosten).

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.