Upcycle je kleding! (8-11 jaar)

Terug naar overzicht
Datum za 26 feb. Locatie Bibliotheek Hengelo Hasseler Es
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

Upcycle je kleding! (8-11 jaar)

Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel in de kledingbakken. Van die enorme hoeveelheid wordt slechts 1 procent gerecycled. Zonde! Die weggegooide kleding kun je namelijk ook een tweede leven geven; upcyclen dus.

Je hebt vast een of meerdere kledingstukken in je kledingkast hangen die je niet meer zo leuk vindt. Omdat je erop uitgekeken bent of omdat de maat misschien niet goed meer is. Zo’n kledingstuk kan je dus beter niet wegdoen maar juist een tweede leven geven. Een voorbeeld van zo’n tweede leven is upcyclen, een duurzame manier om met kleding om te gaan.

Workshop Upcycle je kleding

Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of versier een standaard spijkerbroek met textielstickers.

Vergeet dus niet om 1 of meerdere kledingstukken mee te nemen die je kan en mag upcyclen!

Mee doen?

Wil je graag mee doen? Meld je dan snel aan via deze link, want er zijn maar 12 plekken beschikbaar!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€2,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.