Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Urban Myth (8+)

Terug naar overzicht
Datum do 15 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Urban Myth (8+)

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. Een virus zet het hele leven op zijn kop. De scholen zijn dicht. En opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven. Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews het toneel op. Hoe hebben de kinderen de afgelopen periode ervaren? En hoe zien zij de toekomst?

'Waarom is het stil in de stad?

'Waarom is het stil in de stad?' is een documentaire jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Hoe hebben zij de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Reserveren

Tickets reserveer je via de website van Schouwburg Hengelo. Let op: vanwege de coronamaatregelen dien je per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

MaakMeeMaand

Voorafgaand aan de voorstelling kan je meedoen aan een workshop iMotion. 'Alles staat stil...en komt langzaam in beweging' Creëer je eigen stopmotion filmpje met een item dat symbool staat voor jouw ervaringen in de Corona tijd. Wat stond er voor jou allemaal stil? Wat het jij het meest gemist? Of waar denk je direct aan als je het hebt over de periode van de lockdown? Is het een voetbal of gitaar als symbool voor de voetbaltrainingen / gitaarles die niet door konden gaan tijdens de lockdown. Laat het zien en zet het in beweging! Meer info over de MaakMeeMaand vind je hier.

Max. aantal deelnemers: 16
Inschrijving via theater i.c.m. theatervoorstelling Wat is het stil in de stad?: www.schouwburghengelo.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.