Datum zo 08 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby van The Hague String Trio spelen in Verborgen Klassiekers stukken van grootmeesters Haydn en Beethoven.Daarnaast laten zij u in dit veelzijdige concert kennismaken met het romantische strijktrio van Dame Ether Smyth, gecomponeerd tijdens haar studie in Leipzig in de jaren 80 van de 19e eeuw. Ook spelen zij de Suite (1925), bestaande uit vijf sprankelende miniatuurtjes, van de Nederlandse componiste en violiste Emmy Fronsel.

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Briefjes (viool), Dinerstein (altviool) en Kirby (cello). Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich tot een hecht ensemble gevormd.Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 20,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.