Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Vlakleuruimte (afgelast)

Terug naar overzicht
Datum zo 25 okt. t/m zo 20 dec. Locatie Zaal Zuid kunstpodium
Esrein 11
7553 CX Hengelo

Openingstijden:

Donderdag t/m vrijdag 13.00 -16.00 uur
Zaterdag en zondag 13.30 -17.00 uur

Vlakleuruimte

Zaal Zuid/Oyfo hanteert de protocollen van het RIVM aangaande covid-19. Theaters, bibliotheken, bioscopen, podia voor alle genres van muziek, musea, muziekscholen, presentatie-instellingen en monumenten zijn gesloten voor publiek. De aangescherpte maatregelen gelden vanaf dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari.

De tentoonstelling vlakleurruimte stelt vragen over schilderkunst: over wat een schilderij of schilderen kan zijn. Traditionele begrippen als verf, doek, kleur, compositie en het platte vlak worden door deze vragende houding opgerekt. Evenals suggesties van ruimte door het gebruik van licht en schaduw.

Kunstenaars

De kunstenaars Cindy Bakker, Jochem Rotteveel uit Rotterdam en Celia Habeler uit den Haag laten kleur, licht en schaduw samenvallen met vlakken en ruimte. Felle kleuren en contrasten, glanzende materialen en golvende plooiingen vullen de wanden en de zaal. Met eigentijdse materialen en technieken verwijzen zij ook naar de tradities uit de schilderkunst. Die speelden met vragen over wat echt en illusie is, wat kleur met ruimte doet en hoe je een compositie maakt . Dit soort vragen worden ook nu door huidige kunstenaars gesteld. Bakker, Rotteveel en Habeler zijn hier een spannend en interessant voorbeeld van.

Educatief programma

Bij deze tentoonstelling is een educatief programma voor het basisonderwijs in Hengelo gemaakt. Een bijzonder programma dat aansluit bij de lesstof en in nauw overleg met het onderwijs tot stand komt.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.