Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Voorleessessie Sterrin Smalbrugge

Terug naar overzicht
Datum za 09 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HP Hengelo

Voorleessessie Sterrin Smalbrugge

Ecologe Sterrin Smalbrugge komt naar Bibliotheek Hengelo! In een interactief programma neemt ze kinderen van 6 t/m 12 jaar mee naar een wereld waarin ze veel nieuwe dingen ontdekken en leren. Tijdens haar voorleessessie gaat Sterrin in op vragen als: welke soorten reptielen zijn er? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de natuur? Zijn alle reptielen giftig? Komen reptielen in alle landen ter wereld voor? Welke reptielen kun je in Nederland vinden? Wat moet je doen als je een reptiel in het wild tegenkomt? En nog veel meer!

Aanmelden

De voorleessessie is gratis te bezoeken. In verband met een maximum bezoekersaantal willen we je wel vragen van tevoren aan te melden. Kinderen kunnen zich aanmelden door middel van de knop onderaan deze pagina. Ouders hoeven zich niet aan te melden, voor hen staat er koffie en thee klaar tijdens de voorleessessie.

Over Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge (1993) is reptielendeskundige. Ze reist de hele wereld over om onderzoek te doen naar het fascinerende reptielenrijk en is ervaren in het hanteren van gifslangen. In Het grote reptielenboek, een boeiend en informatief jeugdboek voor kinderen van 7 tot 12 jaar, vertelt ze alles over reptielen, hun leefomgeving, hun belang voor het ecosysteem, en de wijze waarop reptielen zich hebben ontwikkeld om te overleven in de meest afgelegen en woeste gebieden. Zoals over de gehoornde spinnenstaartadder, die heeft een staart dat veel op een spin lijkt. Zo kan hij vogels lokken als prooi. Of over de gekko met zijn vernuftige pootjes waarmee hij over muren en plafonds kan lopen. Of over het gif van het gilamonster dat wordt gebruikt in medicijnen tegen diabetes type 2. Over reptielen is eindeloos veel te vertellen!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.