Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Vrouwelijk naakt in de kunst (afgelast)

Terug naar overzicht
Datum ma 02 nov. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Maandag 19.00 - 21.30 uur

Vrouwelijk naakt in de kunst (afgelast)

In deze cursus vertelt Miranda Nieuwenhuis over een van de meest afgebeelde thema's in de beeldende kunst; Het vrouwelijk naakt.

Voor ons lijkt dat op dit moment misschien heel vanzelfsprekend, maar dat is in heel veel periodes in de geschiedenis niet zo geweest. Uit de manier van afbeelden in de loop der eeuwen kunnen we veel afleiden, het vormt als het ware een moralistische spiegel van de tijd. Hoe waren de normen en waarden in een bepaalde periode, wat is de symbolische functie ervan en werd het afbeelden van een naakte vrouw wel echt geaccepteerd?

De cursus

In deze cursus maak je aan de hand van het vrouwelijk naakt een spannende reis door de gehele kunstgeschiedenis. Hierbij zullen diverse tijdsperioden en talloze iconische meesterwerken behandeld worden (Venus van Willendorf, werken van Botticelli,Titiaan, Rembrandt, Rubens, Isaac Israëls, Bonnard, Lucian Freud, en vele anderen).

Beginnend bij de prehistorie (Venusbeeldjes) vervolg je je onze weg via de middeleeuwen (heksenvervolgingen), renaissance, de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw naar het heden, anno 2020.

Aanmelden

De kosten zijn 75 euro voor 4 bijeenkomsten, inclusief koffie/thee en lesmateriaal. Aanmelden kan via: een mail naar Miranda Nieuwenhuis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€75,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.