Muziek

Vrouwelijke Troubadours uit Anatolië

Terug naar overzicht
Datum do 13 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Vrouwelijke Troubadours uit Anatolië

Telli Turnalar bestaat uit vier jonge vrouwelijke muzikanten met verschillende achtergronden. Eléonore Fourniau, Petra Nachtmanova, Gülay Hacer en Cangül Kanat vonden elkaar in een gemeenschappelijke passie: de Anatolische volksmuziek. Het repertoire van deze groep beperkt zich niet tot een taal of stijl. Het ensemble is van alle markten thuis en zingt in verschillende talen zoals het Turks, Koerdisch, Zaza maar ook Armeens, Laze, Grieks en Syrisch.

‘Telli Turnalar’

‘Telli Turnalar’ verwijst naar de Anatolische kraanvogel en symboliseert de migratie en de blijvende hoop om ooit naar huis terug te keren. Ze brengen deze en andere tijdloze thema's van de Anatolische muziekcultuur via zang, percussie en natuurlijk de bağlama, het meest emblematische instrument van de Anatolische cultuur. De toevoeging van de draailier of hurdy-gurdy maakt de muzikale ervaring heel bijzonder.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 20,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.