Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Vuursteen, wat kun je ermee?

Terug naar overzicht
Datum za 12 sep. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Zaterdag 14.00 - 15.00 uur

Vuursteen, wat kun je ermee?

Bijna iedereen kent het wel, die stenen die je tegen elkaar aan slaat en die dan vonken geven. Maar kun je er eigenlijk wel vuur mee maken?

Wat deden de mensen vroeger er eigenlijk mee, en waarom vuursteen? En weten alleen mensen hoe ze vuursteen kunnen gebruiken?

Er zijn nog veel meer vragen te stellen rond vuursteen waar jullie samen een antwoord op gaan proberen te geven. En niet alleen door te luisteren, maar ook door zelf te doen.

Deze activiteit wordt gegeven door amateur archeoloog Ben Klein Nagelvoort.

De ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is dé plek waar je mee kunt doen met het werk van archeologen. Pak aardewerkscherven vast, sorteer vondstend en ervaar wat ze bij je oproepen. Archeologen vertellen graag meer over de bijzondere vondsten die zijn gedaan. Ze zijn ook benieuwd naar jouw kijk op de objecten, omdat die bijdraagt aan het verhaal over erfgoed uit onze eigen omgeving. De Hotspot is elke woensdag en zaterdag tussen 12:00 en 16:00 open.

Aanmelden

Deelname is gratis, het reserveren van een ticket is verplicht.

Maak kennis met opgravingen uit de buurt en help mee met het sorteren van en puzzelen met archeologisch materiaal in de ArcheoHotspot pop-up!

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema van de Bibliotheek voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.