Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Week van de Jonge Mantelzorger

Terug naar overzicht
Datum t/m ma 07 jun. Locatie Diverse locaties in Hengelo

Week van de Jonge Mantelzorger

Eén op de vier jongeren in Nederland is mantelzorger. Deze jonge mantelzorgers helpen vaak mee om de boel thuis draaiende te houden omdat hun vader, moeder, broer of zus zorg nodig heeft. Dat levert ze vaak een hoop (kop)zorgen op, maar ook missen ze vaak de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, wordt landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook in Hengelo worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Wijkracht.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek of gehandicapt familielid. Vaak beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving lang niet altijd dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Wijkracht doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke campagne met als thema ‘Niet te missen!’. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van kinderen en jongeren.

Bootcampen en klauteren

In de Week van de Jonge Mantelzorger organiseert Wijkracht samen met de jongerenwerkers van Skillz, ook onderdeel van Wijkracht, twee activiteiten voor jonge mantelzorgers om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken.

  • Op woensdag 2 juni kunnen jongeren van 12 t/m 23 jaar deelnemen aan een bootcamp bij de Bootcamp Factory. Een professionele instructeur zal een uur lang een leuke bootcamp training geven. Aanmelden hiervoor kan nog steeds, via jmz@wijkracht.nl.
  • Op zaterdag 5 juni neemt Wijkracht de jonge mantelzorgers mee voor een klim dag bij Avatarz, deze activiteit zit vol.
Houdt het in de gaten!

Ouders van jonge mantelzorgers kunnen op de facebookpagina JMZ Jonge Mantelzorgers op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten.

En kijk voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de ‘Niet te missen’ campagne ook op de website, Instagram en LinkedIn.

Wijkracht in Hengelo

Voor meer informatie over de jonge mantelzorgondersteuning die Wijkracht in Hengelo biedt, kijk dan op www.wijkrachthengelo.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.