Wikikring Twente Thema-avond Wiki Loves Fashion

Terug naar overzicht
Datum do 22 sep. Locatie Hengelo, undefined
7551

Wikikring Twente Thema-avond Wiki Loves Fashion

Op 19 september start de internationale campagne ‘Wiki Loves Fashion’ met als doel zoveel mogelijk informatie over mode en textiel vrij beschikbaar te maken via onder andere Wikipedia. Museum het Palthehuis, de Museumfabriek, de Bibliotheek Hengelo en Wikimedia Nederland nodigen iedereen uit kennis hierover te delen. Ze organiseren in dit kader Wikipedia workshops in textielregio Twente.

Wiki Loves Fashion

Wiki Loves Fashion is een internationale campagne die sinds 2019 jaarlijks in de maanden september en oktober plaatsvindt. Gedurende de campagne worden wereldwijd Wikipedia artikelen over o.m. de mode -en textielindustrie, modeontwerpers en merken geschreven, aangevuld en verbeterd. Bibliotheek Hengelo wil graag samen met Twentenaren een bijdrage leveren aan de enorme online encyclopedie van Wikipedia en organiseert daarom maandelijks een Wikikring.

Tijdens de maandelijkse Wikikring Twente wordt er ruimte gemaakt voor het thema mode. Na een korte introductie kun je aan de slag. Geen inspiratie? Geen probleem! Wij hebben een lijst met te beschrijven artikelen voor je klaar liggen. Van kledingstukken en textielondernemers tot mode in Suriname en duurzame mode: voor iedere interesse is er wel een artikel dat nog mist op Wikipedia. Omdat we in de bibliotheek zitten is er aan bronnen geen gebrek!


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.