Wonderful Losers - a different world

Terug naar overzicht
Datum vr 27 mei Locatie Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

Wonderful Losers - a different world

Deze schitterende documentaire volgt de knechten in de Giro d’Italia.

Wonderful Losers, van Arūnas Matelis, is bewegende poëzie en biedt tegelijkertijd een unieke inkijk in het professioneel wielrennen. Niet de vedette staat centraal, maar de knecht. De documentaire, opgenomen tijdens de Giro d’Italia, brengt op prachtige wijze de relatie in beeld tussen leider en helper, tussen de baas en degene die zich in het peloton volledig voor hem opoffert. Terwijl de kopman strijdt voor de zege, ploetert en zwoegt de knecht of de waterdrager zich het snot voor de ogen buiten het zicht van alle media. Na zijn plicht te hebben volbracht, moet deze Sancho Panza van het wielrennen ook nog zien op tijd binnen te komen.

Matelis volgt de knechten vanuit het perspectief van een medisch team dat in een kleine wagen gewonde renners verzorgt. Wielrenners komen vaak lelijk ten val en melden zich bij de artsen en verzorgers, wier werk sterk doet denken aan een veldlazaret. Na een korte behandeling kunnen de renners terug naar het front.

Tickets

De film won verschillende prijzen voor Beste Documentaire tijdens diverse filmfestivals en is uitermate geschikt voor de wielersportliefhebber en de supporters.

Bestel hier je kaarten.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€7,50 incl. koffie en drankje na afloop

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.